Ο “Φύλλος” στη λίστα των 31 βιβλίων για το περιβάλλον, 5/6/2017

Το νεανικό βιβλίο “Ο Φύλλος” της Έλενας Γλωσσιώτη, εκδόσεις ΘΙΝΕΣ, επιλεγμένο από τη Διεθνή Βιβλιοθήκη του Μονάχου, στη λίστα των 31 βιβλίων για το περιβάλλον.

Ένα θαυμάσιο ανάγνωσμα για τα παιδιά, τώρα στις διακοπές.Ο Φύλλος, των Ε. Γλωσσιώτη και Μ. Δεληβοριά Θίνες 2015 (ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ)o_fyllos_cover(1)
Η Έλενα Γλωσσιώτη, η συγγραφέας του βιβλίου, έγραψε ένα τρυφερό βιβλίο φαντασίας που διαπνέεται από μια γνήσια αγάπη για τη φύση. Η τριτοπρόσωπη αφήγηση στο συγκεκριμένο βιβλίο, δεν μειώνει την αμεσότητα. Αφήνει χώρο να ξεδιπλωθούν οι σκέψεις και τα αισθήματα του παντογνώστη αφηγητή που ταυτίζονται με του κεντρικού ήρωα της ιστορίας, του Φύλλου. Ο διδακτισμός ευτυχώς απουσιάζει. Μόνο μηνύματα κι αλήθειες βρίσκει κανείς στο βιβλίο. Οι απλές αλληγορίες κυρίως στα ονόματα των ηρώων, με την παιδική, γοητευτική τους απλότητα, υπάρχουν για να μας θυμίσουν ότι το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά. Η εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά διακριτική και ευαίσθητη δίνει πνοή στο κείμενο, και βοηθά τη φαντασία μας, παράλληλα με τις ζωντανές περιγραφές της Έλενας Γλωσσιώτη, μας να πλέξει εικόνες.