Σκάζκα: Σαν Παραμύθι-Τηλέμαχος Μαράτος

Σκάζκα, σημαίνει στα ρώσσικα παραμύθι…ιστορίες που λένε στα παιδιά πριν κοιμηθούνε.

Σκάζκα, όμως, έγινε και το παρατσούκλι της ηρωίδας του βιβλίου, της Αναστάζια, όταν μπήκε στον μεθυστικό κόσμο της μόδας στο Παρίσι.

Η ζωή της έγινε ένα συναρπαστικό παραμύθι, τέτοιο που δεν ήταν βέβαιη αν το ζεί, το ονειρεύεται ή το φαντάζεται.

Η «Σκάζκα», μια έφηβη Ρωσσίδα, θύμα βιασμού, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το χωριό της, και βυθίζεται στην κόλαση του κυκλώματος της πορνείας, αλλά από μία απίστευτα τυχερή συνάντηση μπαίνει στο ακριβώς αντίθετο σύμπαν του διεθνούς τζετ-σετ.

Γύρω από την μυθιστορηματική ζωή της Σκάζκα αναδύεται όλο το μωσαϊκό των κοινωνικών στρωμάτων κατά τη δεκαετία του ’90, ένα αμάλγαμα από νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Ρώσσοι χωρικοί και μαφιόζοι, Ιταλοί αριστοκράτες που απεχθάνονται τις αρχές και τις αξίες της αστικής τάξης και μαφιόζοι, ένας καρδινάλιος, φωτογράφοι και διαφημιστές, κακομαθημένες νεαρές και μοντέλα.

Υπό το βλέμμα της Σκάζκα ανιχνεύονται οι ενδόμυχες σκέψεις, οι ανείπωτες επιθυμίες, τα αχαλίνωτα πάθη και η αφόρητη πλήξη των ανθρώπων που είναι πάντα στο υπόβαθρο της κοσμοπολίτικης κοινωνίας.

Το βιβλίο δείχνει ένα καλειδοσκόπιο από τοπία και χώρους.

Από το ρωσσικό χωριό που ασφυκτιά, στην κακόφημη πανσιόν του Ντύσελντορφ, και από τους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, στο ξενοδοχείο Gritti της Βενετίας, και από εκεί στις εξοχικές επαύλεις της Γαλλίας και στο Παρίσι, στο νησί Saint-Louis και στο Club της Régine, φωτίζεται ο παράδεισος και η κόλαση που έζησε, τόσο αναπάντεχα, αυτή η όμορφη κοπέλλα.

Η Σκάζκα με τη ζωή της ρίχνει φως σε τρεις διαφορετικούς κόσμους που δρουν εκτός γεωγραφικών ορίων και κάποιες στιγμές διασταυρώνονται μεταξύ τους: στα κυκλώματα σωματεμπορίας, στη μαφία όπως και στην αριστοκρατία.

Λεπτομέρειες

ISBN: 9786188020917
Συγγραφέας: Τηλέμαχος Μαράτος
Χρονολογία Έκδοσης: Αύγουστος 2013
Αριθμός Σελίδων: 224
Διαστάσεις: 21×14εκ.
Επιμέλεια: Πάρδος Αντώνης