Μικροί Ανεξάρτητοι Εκδότες

«ουκ εν τω πολλώ το ευ…»

«τα πολύτιμα πράγματα μας έρχονται σε μικρά πακέτα …»

Οι μικροί ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι είναι μικρές επιχειρήσεις, με στόχο την έκδοση προσιτών καλαίσθητων και επιμελημένων βιβλίων, ανερχόμενων κατά κανόνα δημιουργών.

Μερικά από τα θεωρούμενα μειονεκτήματα των μικρών, ανεξάρτητων εκδοτικών επιχειρήσεων είναι ότι δεν διαθέτουν ιδιαίτερα τμήματα σχεδιασμού, έρευνας αγοράς, και προώθησης. Τελικά όμως αυτά αναδεικνύονται μάλλον σε προτερήματα γιατί έτσι ο συγγραφέας αποφεύγει δυσβάσταχτα πρόσθετα έξοδα. Επιπλέον, οι συναλλαγές είναι απλές και ξεκάθαρες, και δεν αφήνουν περιθώρια για παρανοήσεις.

Ας μιλήσουμε όμως για τα πλεονεκτήματα. Και, πιστεύουμε ότι είναι αρκετά, και όχι μόνο για τους λόγους που αναφέραμε προηγουμένως. Πολλές φορές ένα καλό βιβλίο, θεωρούμενο ως «μη κατάλληλο προς έκδοση» από μεγάλους εκδοτικούς οίκους, ανασύρεται στην επιφάνεια από μικρούς ανεξάρτητους εκδότες, αναδεικνύοντας αξιόλογους συγγραφείς, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στη διακίνηση, νέων, φρέσκων ιδεών και απόψεων, τόσο αναγκαίων για την εποχή μας και την υπέρβασή της. Εποχή αναζήτησης νέων προτύπων αλλά και ψυχικής και αισθητικής καλλιέργειας. Το ρίσκο της έκδοσης μιας, αρκετές φορές ρηξικέλευθης ποικιλότητας ιδεών και ύφους, το αναλαμβάνουν πολλές φορές οι μικροί ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι.

Εμείς, στις εκδόσεις Θίνες, είμαστε μια δεμένη και σφικτή οικογενειακή ομάδα ανθρώπων, με εξαίρετους συνεργάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι φίλοι και φίλες μας κάθε ηλικίας και κάθε γούστου. Τρέφουμε μεγάλη αγάπη για το βιβλίο και την τυπογραφική «τέχνη» και διαθέτουμε όρεξη και μεράκι για τις εκδόσεις. Σε πείσμα των καιρών της κρίσης, αποδυθήκαμε σε μια προσπάθεια που θεωρούμε ότι λείπει αλλά και χρειάζεται. Βρισκόμαστε μεταξύ Αθήνας και Los Angeles και ξεκινήσαμε ήδη το ταξίδι μας στον μαγικό κόσμο της έντυπης τυπογραφικής έκδοσης.