Εκδηλώσεις
Λοτί1

Για το βιβλίο συνομίλησαν οι: Ιόλη Βιγγοπούλου, Δρ Ιστορίας, ερευνήτρια Μίρκα Παλιούρα, Ιστορικός Τέχνης Γιώργος Βέης, Πρέσβυς ε.τ. -ποιητής


υβρις αρχαιολογ

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου Έρη Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας


τριπολη γαλ

Η Ζιζή Σαλίμπα μίλησε για τη Γαλλοφωνία και την ετερότητα, τη σημασία της και την απήχησή της, μέσα από το βιβλίο «Ο δρόμος για το Αλταμόν» της γαλλόφωνης συγγραφέως Γκαμπριέλ Ρουά, εκδόσεις Θίνες


Φυλλοςφιλοθεη

Δημιουργικό παιχνίδι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Έλενας Γλωσσιώτη «Ο Φύλλος», με εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης.


Chloe1

Στη Στέγη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιερό Δοχείο» της Χλόης Κουτσουμπέλη και διαβάστηκαν αποσπάσματα από τους ηθοποιούς Αργυρώ Νουβάκη, Σάκη Κολότσιο και Ελιζαμπέτ Τσελιοπούλου.


chloephoto7

Στο Polis Art Cafe, τη Δευτέρα 5/12/2016, η Διώνη Δημητριάδου, ποιήτρια-δοκιμιογράφος παρουσίασε το βιβλίο «Το Ιερό Δοχείο» της Χλόης Κουτσουμπέλη, η Σοφία Φιλιππίδου, ηθοποιός και η Παυλίνα Παμπούδη ποιήτρια-πεζογράφος διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο.


%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b11

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ». Για το βιβλίο μίλησαν η Ελένη Κοφτερού, Ποιήτρια, ο Νικόλαος Μαυροειδής, Ιστιοπλόος και ο Ηλίας Μπιτσάνης, Δημοσιογράφος.  


naoussa1

Ο Δήμος Νάουσας-Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Mon In Action και το 5ο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποίησαν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου. Για το βιβλίο μίλησε η Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγος-Ιστορικός. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν εικόνες από τη βραβευμένη εικονογράφηση


IMG_3789

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών-Οικολόγων (ΣΑΟΟ), και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας. Για το βιβλίο μίλησαν η Άννα Τσαντήλα, Εκπαιδευτικός-φιλόλογος, Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Αρετή Ασημοπούλου. Στο τέλος τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικό παιχνίδι.


21-3-2016 γαλλοφωνια,IFT

Με στόχο την κατανόηση της δομής της οικογένειας, τα παιδιά με παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες ανακάλυψαν τις ρίζες της δικής τους οικογένειας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από την Ντούμπραβκα Λάλιτς.


20-3-2016, γαλλοφωνία, IFT

Για το βιβλίο μίλησαν: η Τιτίκα Δημητρούλια – Κριτικός λογοτεχνίας & Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ, η Χλόη Κουτσουμπέλη – Συγγραφέας και η Ζιζή Σαλίμπα – Εκδότρια.


19-3-2016 γαλλοφωνία1, IFA

Με στόχο την κατανόηση της δομής της οικογένειας, τα παιδιά με παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες ανακάλυψαν τις ρίζες της δικής τους οικογένειας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από την Ντούμπραβκα Λάλιτς.


16-3-2016 γκαμπριέλ ρουα, αθήνα

Στην εκδήλωση μίλησε η Μαρία Μενεγάκη  – Καθηγήτρια Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Αθήνας και η Λουκία Ευθυμίου – Καθηγήτρια Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Μαρία Δέγλερη – Ηθοποιός. Στη εκδήλωση προβλήθηκε το εμπνευσμένο από το βιβλίο video animation της Μελισσάνθης Σαλίμπα.


κριαρι

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Νεκταρία Μαυρουδή-Αρχαιολόγος, Όμηρος Θεολογίτης-Καθηγητής Γαλλικών, Φανή Καλαθάκη-Δημοσιογράφος. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με θέμα «Ανακαλύπτω τις ρίζες της οικογένειάς μου».


29-11-2015 φύλλος δοκός2

Για το βιβλίο μίλησε η Αναστασία Χατζημιχαηλίδου – διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και η συγγραφέας απήγγειλε αποσπάσματα του βιβλίου. Συμμετείχε η παιδική χωρωδία του τμήματος μουσικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δοκού Χαλκίδας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά.


τριπολη2

Για το βιβλίο μίλησε η Αντωνία Γιαννούλη, ηθοποιός και προβλήθηκε το εμπνευσμένο από το  βιβλίο video animation της Μελισσάνθης Σαλίμπα.


2-11-2015Τοπων Ενθυμήματα

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης και Ανθούλα Δανιήλ. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν  φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου.ο


εθνικός κήπος

Η παρουσίαση του βιβλίου συνδυάζεται με βιωματική-διαδραστική δραστηριότητα με θέμα «Η Ιστορία των κήπων της Αθήνας» για μικρούς και μεγάλους.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΑΜΠΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΞΕΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ (7)

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Αντώνης Γενναράκης – Δημοσιογράφος, Μαρία Μελεσσανάκη – Εκπαιδευτικός & Δημοσιογράφος, Αθηνά Ανδριώτη – Εκπαιδευτικός & Νομικός.


Hrakleion6

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Ελεάννα Χατζάκη, Μαθήτρια, Αλέξανδρος Παναγιωτάκης, Ψυχολόγος, Έφη Σωμαρά, Δημοσιογράφος. Ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά.  


καλια

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων και οι Εκδόσεις Θίνες μίλησαν για ταξίδια μέσα από τα βιβλία:«Τόπων Ενθυμήματα», του Φοίβου Πιομπίνου &  «Να ζεις σε καράβι» του Ευγένιου Ντε Ζιλά. Μίλησαν οι: Μανώλης Μπαρμπόπουλος, Στέλλα Κουτσουπάκη, Αντώνης Αρχοντάκη. Τη συζήτηση συντόνισε η Κάλλια Σωτηράκη.  


Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Φύλλος» της Έλενας Γλωσσιώτη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Δρ Διονυσία Καρλατήρα, Διευθύντρια 18ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας Γιώργος Βατίκαλος, Καθηγητής και εκπαιδευτής Ιστιοπλοίας Ανοικτής Θαλάσσης.


Παρουσίαση του βιβλίου «Τόπων Ενθυμήματα», του Φοίβου Ι. Πιομπίνου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Γκουλιέλμο Μπιάνκο, Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας Ιωαννίνων Δρ Μαρία Στρατσάνη, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Τη συζήτηση εκ μέρους των εκδόσεων συντόνισε η Ζιζή Σαλίμπα.


«Ταξίδια με τα βιβλία των Θινών»

H Zιζή Σαλίμπα και ο Γιώργος Λιόλιος μίλησαν για ταξίδια μέσα από τα βιβλία: «Ποστ» της Ειρήνης Σουργιαδάκη, «Τόπων Ενθυμήματα» του Φοίβου Πιομπίνου και «Να ζεις σε καράβι» του Ευγένιου Ντε Ζιλά, στον Πολυχώρο Τέχνης ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙ στη Βέροια.


Παρουσίαση του Βιβλίου «Να Ζεις σε Καράβι», του Ευγένιου ντε ΖιλάΠαρουσίαση του Βιβλίου «Να Ζεις σε Καράβι», του Ευγένιου ντε Ζιλά

Οι Εκδόσεις Θίνες σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας, παρουσίασαν το βιβλίο «Να ζεις σε καράβι», του Ευγένιου Ντε Ζιλά, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 7:00 μ.μ, στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Γιάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Όμιλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Γιώργος Βατίκαλος, Καθηγητής και Εκπαιδευτής Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής […]


Παρουσίαση του βιβλίου «ΣΚΑΖΚΑ. Σαν Παραμύθι» στο SKALA Bar-Café, στα Ιωάννινα

Οι Εκδόσεις Θίνες παρουσίασαν το βιβλίο του Τηλέμαχου Μαράτου, «ΣΚΑΖΚΑ. Σαν Παραμύθι», την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014, στις 8:00 μ.μ., στο SKALA Bar-Café, στα Ιωάννινα. Το βιβλίο σχολίασαν οι: Μαρία Τσολάκη, δικηγόρος Βίλιαν Στασινού, δημοσιογράφος Γουλιέλμο Μπιάνκο, Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Συλλόγου Φιλίας Ν. Ιωαννίνων. Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί Βασίλης Σιάφης και Γιολάντα Καπέρδα


Παρουσίαση του Βιβλίου «Να Ζεις σε Καράβι», του Ευγένιου ντε Ζιλά, στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων και οι Εκδόσεις Θίνες παρουσίασαν το βιβλίο «Να ζεις σε καράβι» τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, στις 8 μ.μ., στα γραφεία του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων. Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Βασίλης Καλπακίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γουλιέλμο Μπιάνκο, Πρόεδρος Συλλόγου Φιλίας Ν. Ιωαννίνων Εκ μέρους των Εκδόσεων τη συζήτηση συντόνισε η Ζιζή Σαλίμπα


Συζήτηση για το: «Σκοτεινό-Λαμπερό Κόσμο της Μόδας» στο Ξενοδοχείο Central, στην Αθήνα

Ο συγγραφέας του βιβλίου «ΣΚΑΖΚΑ. Σαν Παραμύθι», Τηλέμαχος Μαράτος και ο σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης, συζήτησαν για το «Σκοτεινό-Λαμπερό Κόσμο της Μόδας», τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Central, Απόλλωνος 21, Πλ. Συντάγματος, στην Αθήνα.


eugenia_02

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Βιβλιοθήκη Ευγένειας, και οι Εκδόσεις Θίνες παρουσίασαν το βιβλίο «Να Ζεις σε Καράβι», του Ευγένιου ντε Ζιλά, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στη Βιβλιοθήκη Ευγένειας, στο Κερατσίνι. Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Νίκος Καϊτατζίδης, Εκπαιδευτής Ιστιοπλοΐας Γιάννης Μπαφούνης, Ιστορικός Εκ μέρους των εκδόσεων τη συζήτηση συντόνισε η Ζιζή Σαλίμπα.


Παρουσίαση του Βιβλίου «ποστ.», της Ειρήνης Σουργιαδάκη, στο Kaveh Kanes, στη Λάρισα

Οι Εκδόσεις Θίνες παρουσίασαν το βιβλίο «ποστ.», της Ειρήνης Σουργιαδάκη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 12 μ.μ., στο Kaveh Kanes, στη Λάρισα. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Ελένη Φωλίνα, Ιστορικός Τέχνης– Εικαστικός Λένα Χαϊδούτη – Παραμυθού Εκ μέρους των εκδόσεων τη συζήτηση συντόνισε η Ζιζή Σαλίμπα.