Εκδηλώσεις
Μπουκαδούρα

Τη συζήτηση συντονίζει η Ευαγγελία Παναγάκη, Εκπαιδευτικός. Το βιβλίο σχολιάζουν: η Κλεοπάτρα Σκαλτσά, Φιλόλογος και ο Μιχάλης Μπορνόβας, Χειρουργός οδοντίατρος


κατακουζηνός

Με τον συγγραφέα συνομιλούν η Χρύσα Φάντη, συγγραφέας και ο Γρηγόρης Γρηγορακάκης, αρχαιολόγος


Σήμερα Τετάρτη, portokaliradio.gr, ιντερνετικό ραδιόφωνο, 4-5 μ.μ. Στην εκπομπή του Ηλία Μέλιου η Ζιζή Σαλίμπα συζητά για το εκδοτικό εγχείρημα και την πορεία του εκδοτικού οίκου Θίνες, τα βιβλία, και για τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο του βιβλίου


στο κόκκινο

Η Ζιζή Σαλίμπα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Το Κόκκινο»,με τον Νίκο Κουρμουλή σχολιάζοντας με την αγορά του βιβλίου και τα θέματα των μικρών ανεξάρτητων εκδοτικών οίκων.


Πιερ Λοτί εξώφυλλο

Εκδήλωση στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης: «Όψεις του Οριενταλισμού. Οι τρεις γυναίκες της κάσμπας, του Πιερ Λοτί» Κυριακή, 14/5/2017, 14.00-15.00, Φιλολογικό Καφενείο Ομιλήτριες: Τιτίκα Δημητρούλια, Κριτικός Λογοτεχνίας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ και η Λία Γυιόκα, Ιστορικός Τέχνης, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ.


Συζήτηση στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Ομιλητές: Περικλής Δουβίτσας, εκδότης, Σωκράτης Καμπουρόπουλος, σύμβουλος υπουργού Πολιτισμού, συντονιστής Ομάδας Εργασίας ΥΠΠΟ για το βιβλίο, Ζιζή Σαλίμπα, οικονομολόγος, εκδότρια. Στη συζήτηση παρεμβαίνει ο Γιάννης Τροχόπουλος, συντονιστής της διοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου 2018». Συντονισμός: Έφη Γιαννοπούλου, μεταφράστρια, κριτικός, συντονίστρια Ομάδας Εργασίας […]


Οι εκδόσεις Θίνες συμμετέχουν  στην 14η Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη


Λοτί1

Για το βιβλίο συνομίλησαν οι: Ιόλη Βιγγοπούλου, Δρ Ιστορίας, ερευνήτρια Μίρκα Παλιούρα, Ιστορικός Τέχνης Γιώργος Βέης, Πρέσβυς ε.τ. -ποιητής


υβρις αρχαιολογ

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου Έρη Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας


τριπολη γαλ

Η Ζιζή Σαλίμπα μίλησε για τη Γαλλοφωνία και την ετερότητα, τη σημασία της και την απήχησή της, μέσα από το βιβλίο «Ο δρόμος για το Αλταμόν» της γαλλόφωνης συγγραφέως Γκαμπριέλ Ρουά, εκδόσεις Θίνες


Φυλλοςφιλοθεη

Δημιουργικό παιχνίδι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Έλενας Γλωσσιώτη «Ο Φύλλος», με εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης.


Chloe1

Στη Στέγη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιερό Δοχείο» της Χλόης Κουτσουμπέλη και διαβάστηκαν αποσπάσματα από τους ηθοποιούς Αργυρώ Νουβάκη, Σάκη Κολότσιο και Ελιζαμπέτ Τσελιοπούλου.


chloephoto7

Στο Polis Art Cafe, τη Δευτέρα 5/12/2016, η Διώνη Δημητριάδου, ποιήτρια-δοκιμιογράφος παρουσίασε το βιβλίο «Το Ιερό Δοχείο» της Χλόης Κουτσουμπέλη, η Σοφία Φιλιππίδου, ηθοποιός και η Παυλίνα Παμπούδη ποιήτρια-πεζογράφος διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο.


%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b11

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ». Για το βιβλίο μίλησαν η Ελένη Κοφτερού, Ποιήτρια, ο Νικόλαος Μαυροειδής, Ιστιοπλόος και ο Ηλίας Μπιτσάνης, Δημοσιογράφος.  


naoussa1

Ο Δήμος Νάουσας-Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Mon In Action και το 5ο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποίησαν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου. Για το βιβλίο μίλησε η Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγος-Ιστορικός. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν εικόνες από τη βραβευμένη εικονογράφηση


IMG_3789

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών-Οικολόγων (ΣΑΟΟ), και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας. Για το βιβλίο μίλησαν η Άννα Τσαντήλα, Εκπαιδευτικός-φιλόλογος, Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Αρετή Ασημοπούλου. Στο τέλος τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικό παιχνίδι.


21-3-2016 γαλλοφωνια,IFT

Με στόχο την κατανόηση της δομής της οικογένειας, τα παιδιά με παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες ανακάλυψαν τις ρίζες της δικής τους οικογένειας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από την Ντούμπραβκα Λάλιτς.


20-3-2016, γαλλοφωνία, IFT

Για το βιβλίο μίλησαν: η Τιτίκα Δημητρούλια – Κριτικός λογοτεχνίας & Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ, η Χλόη Κουτσουμπέλη – Συγγραφέας και η Ζιζή Σαλίμπα – Εκδότρια.


19-3-2016 γαλλοφωνία1, IFA

Με στόχο την κατανόηση της δομής της οικογένειας, τα παιδιά με παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες ανακάλυψαν τις ρίζες της δικής τους οικογένειας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από την Ντούμπραβκα Λάλιτς.


16-3-2016 γκαμπριέλ ρουα, αθήνα

Στην εκδήλωση μίλησε η Μαρία Μενεγάκη  – Καθηγήτρια Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Αθήνας και η Λουκία Ευθυμίου – Καθηγήτρια Ιστορίας του Γαλλικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Μαρία Δέγλερη – Ηθοποιός. Στη εκδήλωση προβλήθηκε το εμπνευσμένο από το βιβλίο video animation της Μελισσάνθης Σαλίμπα.


κριαρι

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Νεκταρία Μαυρουδή-Αρχαιολόγος, Όμηρος Θεολογίτης-Καθηγητής Γαλλικών, Φανή Καλαθάκη-Δημοσιογράφος. Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο για ενήλικες με θέμα «Ανακαλύπτω τις ρίζες της οικογένειάς μου».


29-11-2015 φύλλος δοκός2

Για το βιβλίο μίλησε η Αναστασία Χατζημιχαηλίδου – διευθύντρια του 17ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και η συγγραφέας απήγγειλε αποσπάσματα του βιβλίου. Συμμετείχε η παιδική χωρωδία του τμήματος μουσικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δοκού Χαλκίδας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δημιουργικό παιχνίδι για τα παιδιά.


τριπολη2

Για το βιβλίο μίλησε η Αντωνία Γιαννούλη, ηθοποιός και προβλήθηκε το εμπνευσμένο από το  βιβλίο video animation της Μελισσάνθης Σαλίμπα.


2-11-2015Τοπων Ενθυμήματα

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης και Ανθούλα Δανιήλ. Στην εκδήλωση προβλήθηκαν  φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου.ο


εθνικός κήπος

Η παρουσίαση του βιβλίου συνδυάζεται με βιωματική-διαδραστική δραστηριότητα με θέμα «Η Ιστορία των κήπων της Αθήνας» για μικρούς και μεγάλους.


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΑΜΠΑΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ   ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΞΕΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ (7)

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Αντώνης Γενναράκης – Δημοσιογράφος, Μαρία Μελεσσανάκη – Εκπαιδευτικός & Δημοσιογράφος, Αθηνά Ανδριώτη – Εκπαιδευτικός & Νομικός.


Hrakleion6

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Ελεάννα Χατζάκη, Μαθήτρια, Αλέξανδρος Παναγιωτάκης, Ψυχολόγος, Έφη Σωμαρά, Δημοσιογράφος. Ακολούθησαν διαδραστικά παιχνίδια για τα παιδιά.  


καλια

Ο ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων και οι Εκδόσεις Θίνες μίλησαν για ταξίδια μέσα από τα βιβλία:«Τόπων Ενθυμήματα», του Φοίβου Πιομπίνου &  «Να ζεις σε καράβι» του Ευγένιου Ντε Ζιλά. Μίλησαν οι: Μανώλης Μπαρμπόπουλος, Στέλλα Κουτσουπάκη, Αντώνης Αρχοντάκη. Τη συζήτηση συντόνισε η Κάλλια Σωτηράκη.  


Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Φύλλος» της Έλενας Γλωσσιώτη στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Δρ Διονυσία Καρλατήρα, Διευθύντρια 18ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας Γιώργος Βατίκαλος, Καθηγητής και εκπαιδευτής Ιστιοπλοίας Ανοικτής Θαλάσσης.


Παρουσίαση του βιβλίου «Τόπων Ενθυμήματα», του Φοίβου Ι. Πιομπίνου, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής»

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Γκουλιέλμο Μπιάνκο, Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου Φιλίας Ιωαννίνων Δρ Μαρία Στρατσάνη, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών Τη συζήτηση εκ μέρους των εκδόσεων συντόνισε η Ζιζή Σαλίμπα.