Εκδηλώσεις
Λοτί1

Για το βιβλίο συνομίλησαν οι: Ιόλη Βιγγοπούλου, Δρ Ιστορίας, ερευνήτρια Μίρκα Παλιούρα, Ιστορικός Τέχνης Γιώργος Βέης, Πρέσβυς ε.τ. -ποιητής


υβρις αρχαιολογ

Το βιβλίο παρουσιάστηκε σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων. Για το βιβλίο μίλησαν οι: Φωτεινή Κούβελα, Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου Έρη Σταυροπούλου, Ομότιμη Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας


τριπολη γαλ

Η Ζιζή Σαλίμπα μίλησε για τη Γαλλοφωνία και την ετερότητα, τη σημασία της και την απήχησή της, μέσα από το βιβλίο «Ο δρόμος για το Αλταμόν» της γαλλόφωνης συγγραφέως Γκαμπριέλ Ρουά, εκδόσεις Θίνες


Φυλλοςφιλοθεη

Δημιουργικό παιχνίδι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Έλενας Γλωσσιώτη «Ο Φύλλος», με εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά, στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Φιλοθέης.


Chloe1

Στη Στέγη της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ιερό Δοχείο» της Χλόης Κουτσουμπέλη και διαβάστηκαν αποσπάσματα από τους ηθοποιούς Αργυρώ Νουβάκη, Σάκη Κολότσιο και Ελιζαμπέτ Τσελιοπούλου.


chloephoto7

Στο Polis Art Cafe, τη Δευτέρα 5/12/2016, η Διώνη Δημητριάδου, ποιήτρια-δοκιμιογράφος παρουσίασε το βιβλίο «Το Ιερό Δοχείο» της Χλόης Κουτσουμπέλη, η Σοφία Φιλιππίδου, ηθοποιός και η Παυλίνα Παμπούδη ποιήτρια-πεζογράφος διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο.


%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b11

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Καλαμάτας «ΑΙΟΛΟΣ». Για το βιβλίο μίλησαν η Ελένη Κοφτερού, Ποιήτρια, ο Νικόλαος Μαυροειδής, Ιστιοπλόος και ο Ηλίας Μπιτσάνης, Δημοσιογράφος.  


naoussa1

Ο Δήμος Νάουσας-Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Mon In Action και το 5ο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποίησαν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου. Για το βιβλίο μίλησε η Ζιζή Σαλίμπα, Δρ. Οικονομολόγος-Ιστορικός. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν εικόνες από τη βραβευμένη εικονογράφηση


IMG_3789

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών-Οικολόγων (ΣΑΟΟ), και τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας. Για το βιβλίο μίλησαν η Άννα Τσαντήλα, Εκπαιδευτικός-φιλόλογος, Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Αρετή Ασημοπούλου. Στο τέλος τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικό παιχνίδι.


21-3-2016 γαλλοφωνια,IFT

Με στόχο την κατανόηση της δομής της οικογένειας, τα παιδιά με παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες ανακάλυψαν τις ρίζες της δικής τους οικογένειας. Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε από την Ντούμπραβκα Λάλιτς.